Stäng fönster Vårgårda kn, LENA ÖSTADKULLE ÖSTADKULLE MISSIONSHUS

Beskrivning
Väckelsen nådde Östadkulle på 1860-talet, då kringresande predikanter höll möten i stugorna. En missionsförsamling bildades i Bergstena, där ett missionshus uppfördes. Församlingen uppförde även ett missionshus i Östadkulle 1899 på en tomt, som Janne Fredrik Åkerman upplät på sin gård.
1904 bildade missionsvännerna i Östadkulle en egen församling med missionshuset som centralpunkt. På 1940-talet byggdes huset till med vaktmästarbostad. På 1960-talet gjordes en tillbyggnad med ett kapprum och en toalett. Samtidigt ändrades även kyrksalen genom att balustraden togs bort och predikstolen flyttades till vänster.
1986 lades verksamheten ned, och församlingen gick samman med Bergstena Missionsförsamling. Missionshuset såldes till en privatperson och användes nu som bostad och förråd.