Stäng fönster Trollhättan kn, TALLKOTTEN 1 GÖTALUNDENS KYRKA

Beskrivning
Anläggningen invigdes 1958 och kyrkan med församlingshem och barnverksamhet är placerad på tomtens södra hörn vid vägkorsningen och en samtida klockstapel vid vägen i väster. Däremellan står en äldre, före detta transformatorstation, som nu är förråd till kyrkan. Byggnaderna ligger i sydvästlig-nordöstlig riktning. Till kyrkdörren leder längs förrådets sydöstra sida en rak gång i en flack sluttning belagd med stenflis, flankerad av blandade löv- och barrbuskage. Väster om klockstapeln är infarten till en grusad parkering, som på sin västra sida har en nyare, låg elstation av betong med frilagd ballast och nästan plant betongtak. Tomten är en anspråkslös plan naturtomt med ohägnade gräsmattor och främst tallar, men även björkar och ekar, som står täta längs nordöstra sidan. En grusad gång går här mellan gångbanan i sydväst och en lekplats i norr och längs sydöstra sidan är också ett gångstråk nära gatan. Marken är grusad från parkeringen, runt nordöstra gaveln och vidare fram till en entré med ramp på sydöstra sidan. Söder om rampen är en liten buskomgärdad uteplats belagd med konststensplattor. Längs delar av fasaderna är rabatter med olika lövbuskar.