Stäng fönster Trollhättan kn, SANDTÄRNAN 1 KYRKANS GÅRD SANDHEM

Beskrivning
Tomten sluttar ned åt öster och anläggningen består av Kyrkans gård, en suterrängbyggnad från 1984, på tomtens sydvästra sida och en samtida klockstapel norr därom vid gångentrén från Östra stigen. Det är en kuperad naturtomt med berg i dagen och en ekbacke längs norra sidan. I öster är en outnyttjad plan, ursprungligen troligen för bollspel. Vid bilinfarten i nordöst finns en parkering och en smal väg leder dels upp till en parkering i sydväst vid huvudentrén och dels till en liten parkering i sydöst, i anslutning till entrén till suterrängvåningen. Ytorna är asfalterade och vid mötet mellan gräs och asfalt är stenar placerade. Enkla belysningsstolpar av metall med halva glasklot står längs vägen. Gunnebostängsel och lövbuskar hägnar tomten längs östra sidan och runt parkeringen i nordöst. Vid sydöstra hörnet är en yta belagd med röd betongsten, omgärdad av betongmurar med synlig brädform. Rosenbuskar är planterade kring ytan. En stor enbuske står vid nordöstra hörnet och vid fasaden åt öster växer låga cypresser. Längs kyrkorummets norra vägg skymtar en utvändig utrymningstrappa av trä bakom rosenbuskar. Halva ytan av den västra gården är asfalterad och andra halvan, vid huset, täcks av röd betongsten, lik tegel. En kort tegelmur avtäckt med röd betongsten står vid hörnorna åt väster. Oxlar växer vid gångbanan i små gräsytor.