Stäng fönster Mark kn, GULLBERG 8:5

Beskrivning
Mellan Risäng och Haga gård ligger Villa Solhaga ifrån år 1910. Den är delvis om- och troligtvis tillbyggd, bland annat år 1924, men bär ändå huvuddragen av den jugendstil som den uppfördes i. Villan är uppförd i ett och ett halvt plan med en hög frontespis som skjuter genom takfallet ovanför entrén. Taket är ett mansardtak med valmade gavelspetsar.

Fönstren är huvudsakligen spröjsade fyr- och sexluftsfönster, men det finns även mindre fönster som är konstfullt utformade med färgat glas i kopparfolieteknik. Entrépartiet består av en liten tempelgavel med fronton och pilastrar, liten stentrappa och en pardörr i ek med fönster i oxöga-modell. Fasaden täcks av en vit spritputs. Fönsterbågar och foder är vitmålade.