Stäng fönster Mark kn, GINKALUNDA 6:7 SMEDSGÅRDEN II

Beskrivning
Fastigheten som kallas Ginkalunda Smedsgården II är en jordlägenhet som avstyckades från den ursprungliga Smedsgården ett stenkast bort. Bostadshuset är uppfört på 1890-talet, och bär karaktäristik av sekelskiftets villaarkitektur. Det består av två byggnadskroppar i vinkel med sadeltak och en låg sockel som följer terrängens lutning i murad natursten. Byggnaden har två ingångar, varav huvudentrén markeras av en veranda med valmat tak och pelare med lövsågerier. Den andra entrén ligger på gaveln i ett litet svalutrymme, även detta med valmat tak.

Fasaden är klädd i en vitmålad locklistpanel, fönsterbågar och foder har också målats vita, liksom entrépartiets veranda. På norra gaveln finns två små tvärgavlar längs takfallet med vitmålade vindskivor. Fönstren är i huvudsak fyrdelade med korspost, under taknocken finns mindre kopplade fönster med rundbågskrön. Takfoten är brädfodrad med profilerade taktassar längs hela byggnaden.