Stäng fönster Mark kn, SKENE 61:3 MARKS HÄRADS TINGSHUS

Beskrivning
Tingshuset är uppfört i två plan, i en stil som skulle kunna karaktäriseras som rundbågestil. Taktäckningen är rödmålad falsad plåt med fyra skorstenar täckta i samma material. med en delvis putsad tegelfasad. Det röda teglet har stilenligt använts för att skapa en dekorativt utformad fasad, bland annat en stiliserad rundbågsfris under takfoten, och en gördelgesims mellan våningarna. Byggnadens sockel är i den mittersta delen i kvaderhuggen natursten, medan den sydligare av de två indragna byggnadskropparna har en slät sockel, i betong eller putsad sten.

Fönstersättningen är symmetrisk. Fönstren på den understa våningen har svagt rundade krön, medan fönstren på ovanvåningen har en kraftigare rundning. Samtliga av fönstren är tredelade med hel båge ovanför mittposten. Ovanför de större fönstren på tvärgavlarna finns små rundfönster med fyrkantiga spröjsar. Samtliga fönsterbågar och foder är vitmålade. Alla fönster har dekorativa omfattningar av tegel.
Den ursprungliga entrédörren har bytts ut mot en i aluminium och glas, men omfattningen, en portal i tegel, finns kvar. Längs med fasaden finns flera ankarslutar i en relativt komplex utformning. På norra gaveln finns en källarnedgång med trälucka utanför fasaden

Tingshuset byggdes ut på 1950- eller 60-talet. Utbyggnaden är i ett plan och belägen på den västra delen av fasaden. Fasadmaterialet är rött tegel, förutom den västligaste gaveln som är putsad med en rosaröd spritputs.