Stäng fönster Mark kn, ISTORP 4:4

Beskrivning
På fastigheten Istorp 4:4 ligger en gård med bostadshus som uppskattningsvis byggts under det sena 1800- eller tidiga 1900-talet. Grunden är i kvaderhuggen natursten. Fasadbeklädnad är locklistpanel målad i faluröd slamfärg. Huset har högre, fyrdelade fönster med vitmålade bågar och foder. I anslutning till huvudentrén finns en glasveranda med sadeltak, även denna med fasadbeklädnad av locklistpanel målad i röd slamfärg. Takformen är sadeltak med täckning av tvåkupiga lertegelpannor. Huset har brädfodrad takfot med profilerade taktassar.

Ladugården på Istorp 4:4 är en enkelt utformad länga med sadeltak, troligtvis ungefär samtida med bostadshuset. Fasadbeklädnad är lockpanel. Taktäckning är korrugerad plåt. Intill ena gaveln finns en mindre byggnadskropp med pulpettak. Två små fönster finns, ett fyr- och ett tvåluftsfönster. Ingångarna utgörs av tre breda pardörrar och en smalare enkeldörr.

På gården finns även en större byggnad av verkstadskaraktär, byggd i vinkel med en lägre del jämte den längsta byggnadskroppen. Byggnaden har sadeltak som klätts i korrugerad plåt. Fasadbeklädnad är, liksom gårdens övriga byggnader, locklistpanel målad i faluröd slamfärg. Fönstren är sexdelade med vitmålade bågar och foder. På gavlarna tillhörande den längre byggnadskroppen finns små rombfönster.