Stäng fönster Mark kn, GETABO 3:4

Beskrivning
Bostadshuset på gården Getabo 3:4 påminner starkt om det bostadshus som är beläget på Getabo Storegården. Bostadshuset är uppfört strax innan huset på Storegården, år 1903. Det är en timrad konstruktion på tuktad naturstensgrund. Fasaden är klädd i en vitmålad locklistpanel. Fönstersättningen är symmetrisk med sexdelade fönster på bottenvåningen, större fönster med nio rutor i vardera på ovanvåningen samt små halvvåningsfönster med två rutor. På gavelröstet finns även små trekantiga, spröjsade fönster.

Byggnaden består av två byggnadskroppar i vinkel, båda med sadeltak. Taktäckningen är enkupiga tegelpannor. Även den lilla glasveranda som markerar huvudingången har sadeltak med enkupigt tegel. Ovanför verandan höjer sig en centralt placerad frontespis genom takfallet.