Stäng fönster Hagfors kn, TORNSPIRAN 2 M.FL. HAGFORS KYRKA

Beskrivning
KYRKOMILJÖN: Kyrkan ligger på en liten höjd, strax intill Uvån, mitt i Hagfors samhälle. På andra sidan vägen ligger församlingshemmet från 1919. Denna byggnaden är uppförd av rött tegel, har sadeltak med svängda takfall och vita spröjsade fönster. En skola från tidigt 1900-tal ligger också intill kyrkobyggnaden. Ner mot ån ligger en liten röd timrad stuga, troligen från sent 1800-tal. Det tidigare bostadshuset används dag som föreningslokal.

KYRKOGÅRDEN: Det finns ingen kyrkogård vid kyrkan. Kyrkotomten utgörs av en naturtomt med gräsmattor, buskar och några träd, främst tallar. En plattsatt gång leder från gatan och parkeringen till kyrkans port i västgaveln som vänder bort från gatan.

Begravningsplatsen i Hagfors ligger på andra sidan av samhället. Den anlades, tillsammans med ett gravkapell år 1909 och har under årens lopp utökats tre gånger. Idag finns ytterligare ett gravkapell, uppfört 1939, samt en klockstapel från 1974.