Stäng fönster Dals-Ed kn, NORANE 1:5

Beskrivning
Norane 1:43 ligger ca 1 km öster om Noraneälvens utlopp i Norra Kornsjön i ett öppet odlingslandskap. Gårdsbebyggelsen grupperar sig kring vägen som går ner mot Tullholmen. På södra sidan ligger mangårdsbyggnaden i sin trädgård. På vägens norra sida står ladugården och en magasinsbyggnad parallellt placerade. Ladugårdens logdel av plank ser ut att vara byggd under tidigt 1900-tal. Fähusdelen kan vara av äldre datum. Taket är klätt med tapetskorrugerad plåt. Den högresta magasinsbyggnaden står på stenplintar och är klädd med plank och stående locklistpanel. Den är tillbyggd mot nordväst med en lägre del. På vägens södra sida står en liten bod där det enligt husets ägare fanns en handelsbod. Boden är klädd med plank och locklistpanel och har lertegel på taket. Alla ekonomibyggnader är faluröda.