Stäng fönster Dals-Ed kn, LUNNANE 1:2

Beskrivning
Gårdsmiljö belägen straxt norr om väg 164 mot Bohuslän vid odlingsmark omgiven av barrskog och mossar. Gårdens byggnader grupperar sig kring en liten gårdsväg som leder norr ut från 164 an genom gårdsmiljön. Boningshuset ligger i en trädgård på gårdsvägens västra sida. I trädgården syd väst om boningshuset finns också en högrest byggnad klädd med lockpanel, eventuellt en snickarbod. På boningshuset nordvästra sida ligger en liten förvaringsbyggnad som är uppförd av plank och har korrugerad eternit på taket. Nordväst om trädgården på en bergknalle ligger en liten ladugårdsbyggnad som är klädd med plank. På samma sida gårdsvägen som den lilla ladugårdsbyggnaden alldeles där vägen kröker ligger en magasinsbyggnad på höga betongplintar. Den ser ut att vara byggd kring 1940-1950. Dess tidigare faluröda locklistpanel grånar liksom på de övriga ekonomibyggnaderna. Tätt utmed gårdsvägens östra sida ligger en större ladugårdsbyggnad som har fått sitt utseende kring 1920-1930 men som ligger på samma plats som en äldre ladugård. Denna ladugård har indragen logport med logbro och en utbyggnad mot öster. Ladugården är klädd med plank. Byggnadernas tak är klädda med tvåkupiga lertegelpannor där inget annat nämns.