Stäng fönster Tranemo kn, LJUNGSARP 1:25 LJUNGSARPS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården, med medeltida anor, har rektangulär planform och inhägnas av en kallmur åt norr, öster och väster. Murarna kantas av en trädkrans av björkar. Grindparti i norr med grindar med årtalet 1853 mellan grindstolpar av natursten. Två smidesgrindar i östmuren, i höjd med koret samt ett stycke längre åt söder. Kyrkogården är gräsbevuxen med krattade grusgångar. Busk- och häckplanteringar främst på kyrkogårdens södra del, tillsammans med en del solitärträd. Någon enstaka gravvård med grusfyllning.

Kyrkogården utvidgades 1971 åt söder, i sluttningen ned mot sjön. Handikappanpassning av kyrkgången från parkeringsplatsen till kyrkans ingång genomfördes 1996.

Klockstapeln, troligen uppförd på 1600-talet, är belägen sydöst om kyrkan. Täckt över- och underbyggnad med rödmålad locklistpanel och barocksvängd huv krönt med en spira och tupp. Klockstapeln brädfodrades och rödmålades 1822. Slätpanelade svarta ljudluckor åt alla väderstreck. Ett svartmålat rektangulärt fönster spröjsat till tolv rutor åt söder. En svartmålad slätpanelad dörr åt norr och en med röd locklistpanel åt söder.