Stäng fönster Tanum kn, RESÖ 3:44 RESÖ KYRKA

Beskrivning
RESÖ KYRKA är belägen i den södra änden av den långsmala kyrkogården. Båda delarna av kyrkogården, den äldre från 1914 och den yngre från 1957, är omgärdade av meterhöga stenmurar av skalmurstyp, med utsida av i huvudsak av rundslipad natursten. Kring den yngre kyrkogården är muren övertorvad. En mur med öppning skiljer de båda delarna åt. Ingång till kyrkogården kantas av kraftiga fyrkantiga stenstolpar av kvaderhuggen granit. Grinden i svart smide har bågformig överdel och krönkors. På insidan av muren står hamlade träd, almar samt några kastanjer.

Gravarna på den äldre delen har till allra övervägande delen ramar. Anmärkningsvärt är bruket av snäck- och musselskal i stället för grus i flera av ramarna, närmare 35 av gravplatserna har hela skal eller olika former av skalsand och krossade skal. Sydväst om kyrkan står en minnessten över omkomna till sjöss.

En äldre FÖRRÅDSBYGGNAD ligger sydöst om kyrkogården, den syns på äldre foton och är möjligen jämngammal med kyrkan. Av trä, med tegeltäckt sadeltak.

Ett BÅRHUS ligger strax sydväst om kyrkogården. Vitputsade väggar, rektangulär kopparklädd dubbeldörr under smalt svart kors, tak under gråbrunt betongtegel. Byggt på 1960-talet. Invid bårhuset ligger ett församlingshem, byggt 1990.