Stäng fönster Uddevalla kn, BÖN 1:15 BOKENÄS NYA KYRKA

Beskrivning
Kyrkotomten omkring kyrkan har en nära nog halvrund form. Längs norrsidan och runt dess västra och rundade del rinner en bäck, och ner mot denna bäck har kyrktomten framförallt på väst och sydsidan branta slänter och en kallmurad stödmur. Kyrktomten är omgärdad med ett enkelt plastbehandlat järnstängsel. Innanför stängslet, en planterad rad med lövträd och gräsmattor, och ytan närmast kyrkan är grusbelagd. Två ingångar i sydöst med järngrindar. Utanför finns en grusad parkeringsplats.
Bokenäs nya kyrkogård är belägen strax nordost om kyrkan. Den invigdes 1921 och har sedan dess inte utvidgats. Den är kringgärdad med ett enkelt stängsel av plastbehandlad, galvaniserad tråd och trästolpar. Innanför staketet är planterad en häck och innanför denna en rad med lövträd. Gravbeläggningen tätast mot öster och utmed kyrkogårdens sidor i sydost och nordväst. Grusgång genom områdets mitt och utmed kanterna.
Ekonomibyggnad invid kyrkogården från 1990. Tidigare fanns ett kyrkstall och en vedbod från 1902 invid planen vid kyrkan. I kyrktomtens västra slänt ligger ett utedass, grönmålat.