Stäng fönster Lekeberg kn, KVISTBRO PRÄSTGÅRD 2:1 KVISTBRO KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omgärdas av en kallmurad stenmur som till viss del i söder och öster har funktion som terassmur. Delar av en äldre trädkrans finns innanför muren i väst och norr.

Det finns fyra entréer till kyrkogården. Entrén i väster har grindstolpar och överliggare av kalksten med en svart pargrind av smide. Den södra har grindstolpar av granit med en svart pargrind av smide. Den östra entréns pargrind av svart smide är förankrad direkt i muren och den nordvästra entrén har äldre grindstolpar och överliggare av kalksten med en enkelgrind av svart smide.

Kyrkogårdens gångsystem är belagt med asfalt och övriga ytor är bevuxna med gräs. Ett flertal äldre gravvårdar finns bland annat på kyrkans norra sida. Klockstapeln, som står söder om kyrkan, är av den i Närke vanliga typen med öppen klockbock.

En utvidgning av kyrkogården finns i söder, på andra sidan landsvägen, med ett spånklätt gravkapell från 1927. På utvidgningen finns en mycket ovanlig gravvård med en grön glaskula dekorerad med slipade blommor och inskription, glaskulan är placerad på en smal stav av skiffer. Kulan är från senare delen av 1800-talet.