Stäng fönster Lekeberg kn, NORRHULT 1:66 MULLHYTTANS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omgärdas i norr av en huggen/kluven kallmurad stenmur som är indragen vid kyrkans huvudentré i norr. I väster finns ett trästaket målat i mörkbrun kulör, i söder en granhäck och i öster ett plank.

I norr, innanför muren, finns en trädrad av lindar, i väster och söder rader med björkar. Även i öster finns en rad av björkar som delar av den äldre delen av kyrkogården mot utvidgningen i öster, där finns även en planterad häck.

Det finns fyra entréer till kyrkogården. Två i norr, där den i nordväst är indragen och placerad i axel med kyrkans huvudentré i norr. Den svarta pargrinden är förankrad direkt i muren där muren, som där bildar en grindstolpe med överliggare. Entrén i nordöst är lika den i nordväst. Entrén i väster har bearbetade grindstolpar av granit med en sentida pargrind av svartmålat järn. Entrén i sydväst har grindstolpar av granit med en enkel pargrind av nät i ramar av järn.

Kyrkogården har ett enkelt gångsystem med asfaltbeläggning, övriga ytor är bevuxna med gräs.

Öster om kyrkan finns en sluten klockstapel klädd med locklistpanel och målad med falu rödfärg. Tälttaket är klätt med spån och kröns av ett kors.

På sydöstra delen av kyrkogården finns en ekonomibyggnad.