Stäng fönster Flen kn, FLENS KYRKBOL 1:2 FLENS KYRKA

Beskrivning
Flens kyrka omges av en kyrkogård som har utvidgats åt söder och öster i flera etapper. De äldsta delarna av kyrkogården närmast omkring kyrkan omges i norr samt delvis i öster och väster av en kallmurad bogårdsmur av natursten. Kyrkogårdens yngre delar avgränsas av låga häckar.
På kyrkogårdens yngre delar avdelas kvarteren av låga häckar och gångarna är asfalterade. På kyrkogårdens äldre delar är gångarna utförda med cementplattor med ingjutna stenar, vilka även avdelar kvarteren.
Gravvårdarna på kyrkogårdens äldre delar utgörs framför allt av stående stenar och järnkors, medan de på kyrkogårdens yngre delar främst utgörs av liggande stenar. Gravvårdarna är orienterade i nord-sydlig riktning.
I väster leder en trappa av natursten upp till kyrkogården. Ingången markeras av två putsade, kopparavtäckta murpelare.
På kyrkogårdens södra del finns ett bårhus, vilket även inrymmer personalutrymmen.
Minneslunden är anlagd på kyrkogårdens östra del.