Stäng fönster Kungsbacka kn, VARLA 9:38 VARLAKYRKAN

Beskrivning
VARLA är en förort till Kungsbacka och VARLAKYRKAN är belägen i ett flerbostadsområde i Varlas utkant. Nordost om området ligger Varla industriområde med ett flertal småindustrier och fackhandelsbutiker. Öster om området ligger odlingsmarker och vidare österut ligger Tölö med sin sockenkyrka. Väster om området finns ett band av ung blandskog och ytterligare väster ut sträcker sig E6 i nord-sydlig riktning. Närmast kyrkan, finns i väster en två vånings byggnad med putsade fasader i vitgul kulör. I nordost finns en park och lekplats för förskolan.

VARLAKYRKAN ligger mitt i ett flerbostadsområde. I direkt anslutning öster om kyrkan finns en bilparkering. Nordost om kyrkan finns en inhägnad lekplats tillhörande kyrkans förskola och utanför denna finns en gräsbelagd grönyta. Området söder om kyrkan utgörs av friliggande villor.

KYRKOTOMTEN
Marken mellan kyrkan och intilliggande fastighet i väster, utanför kyrkans och förskolans entréer, är belagd med röd cementsten. Kyrkan har ingen fristående klockstapel men en klocka och ett kopparkors vid taket på östra fasaden.