Stäng fönster Kungälv kn, PRÄSTGÅRDEN 11 SCHWARTZSKA HUSET

Beskrivning
Byggnaden som ursprungligen var gästgiveri ligger utmed tomtens västra sträckning. Tomten sträcker sig mellan Västra och Östra gatan och sluttar starkt mot öster. Förrådsbyggnaden ligger med entrésidan utmed tomtens södra del. En asfalterad gångstig löper utmed huvudbyggnadens baksida mot väster. Äldre gatlyktor i järn finns utmed stigen.Trädgården har gräsmatta som genomkorsas av en grusad gång som kantas av planteringar. En stor björk och enstaka fruktträd finns i trädgården. Gången är stensatt med kullersten mellan huvudbyggnaden och ekonomibyggnaden. Ett garage/förrådsbyggnad byggdes strax norr om förrådet för några år sedan. Den är rödmålad liksom byggnaderna i övrigt. Ett plank sammanbinder ekonomibyggnaderna med varandra i öster. En grusplan breder ut sig framför förrådet/vagnslidret i söder. En tillbyggnad har gjorts invid byggnadens västra del med skydd för parkerad bil