Stäng fönster Tanum kn, HJÄRTERÖN 1:5 M.FL. HJÄRTERÖN, FLORÖN

Beskrivning
Florön ingår i hemmanet Hjärterön som omfattar förutom själva Hjärterön även öarna Korsön, Bringebärsholmen, Norra och Södra Fotstillen samt ytterligare mindre holmar och skär.

I Floröns närhet ligger bl a Hästvam, Dyngön och Fläskön, som sommartid är välbesökta av fritidsbåtar. Floröns f d sillsalteri och värdshus är en mycket välbevarad miljö i Fjällbackas skärgård.

Bebyggelsen på ön utgörs av värdshuset, sillsalteriet, magasin och lada som ligger på öns nordvästra sida i skydd av inramande bergshöjder. Ladan ligger söderut intill de gamla ängarna som breder ut sig i denna del av området.

Magasinet som är uppfört i olika etapper sträcker sig utmed vattnet. Värdshuset ligger något indraget och skyddat på tomten. Magasinet är målat med gul linoljefärg medan värdshuset är vitmålat.