Stäng fönster Stockholm kn, BELLMANSKÄLLAN 11

Beskrivning
Anläggningen består av ett flerbostadshus, med kontorslokaler, daghem och restaurang i bottenvåningen, ett tvåvåningshus, samt ett trevåningshus med verkstäder och kontor. Byggnaderna har olika volymer och är sammanbyggda och har delvis gemensam källarvåning. Flerbostadshuset och en lågbyggnad är sammanlänkade till en L-form som omger en gräsbevuxen altan delvis med markbeläggning av betongsten, som bildas på ett garage beläget i soutteräng. Runt altanen finns ett smidesräcke.

Anläggningen fungerade ursprungligen som en mindre centrumanläggning med butiker och ett konditori. En av byggnaderna uppfördes som biograf, vilket är avläsbart både genom byggnadens volym och fasadutformning. Byggnaden kom dock inte att inrymma en biograf utan användes bland annat som möbelaffär.