Stäng fönster Stockholm kn, BÅGGÅNGEN 2 M.FL. HÄSSELBY GÅRDS CENTRUM

Beskrivning
Hässelby centrum är grupperat i huvudsak runt och norr om tunnelbanespåret som skär igenom centrummiljön upphöjt på betongpelare. Anläggningsbeskrivningen gäller för flera av de ursprungliga 1950-talsbyggnaderna, för information om de övriga byggnaderna, se respektive kvarter (Labyrinten, Lisenen, Loftgången, Springbrunnen).

En centrumgång leder från tunnelbanestationen norrut till Hässelby torg. Här bildar Vår teater och fritidsgården med ICA-butik i bottenvåningen en port till torgytan tillsammans med affärshusen i kvarteret Båggången. I kvarterets östra del reser sig ett 16 våningar högt skivhus som markerar centrums läge i närområdet och omkringliggande stadsdelar. Väster om skivhuset finns en liten gårdsanläggning ritad av trädgårdsarkitekten N H Orénto. Gården är stensatt med gatsten i olika kulörer i mönster och har en liten mosaikklädd bassäng. Rosor, rhododendron, kastanj och prydnadsträd omger.

I kvarteret Båggångens inre del finns personalentréer, lastkajer och ett grönparti samt parkeringsplatser.

Centrumanläggningen avgränsas av gator och allmänningar och ett nät av gångvägar leder till och från tunnelbanan och butikerna.