Stäng fönster Stockholm kn, STÖRTLOPPET 3 4 (HUS 5)

Beskrivning
Sammanhängande och i stora drag enhetligt gestaltat flerbostads- och butikshus längs Störtloppsvägen. Byggnaderna uppfördes 1950-53 efter ritningar av Grönwall och Varhelyi respektive Ancker-Gate-Lindegren. Gatsidans bottenvåningar upptas helt av verksamhetslokaler. Den breda trottoaren framför affärerna är belagda med betongplattor i söder och asfalt i norr. Lövträd är regelbundet utplanterade. I höjd med södra delen av Störtloppet 4 står bronsskulpturen "Gubben med geten" av Allan Runefelt. Längs gårdssidan löper Hoppgränd och dess förlängning som utgör infart till garage i utbyggnad på Störtloppet 4. Den fastigheten är även bebyggd med ett förråd för konsumbutiken, uppfört med grön lockpanel och trp-täckt sadeltak. Störtloppet 3 har en utbyggnad från 2003-04 för bank. Markytorna på baksidan är mestadels hårdgjorda men några lövträd och häckar förekommer.