Stäng fönster Stockholm kn, SLALOMSVÄNGEN 3

Beskrivning
Del av den större centrumanläggningen i Västertorp med torg och vinkelbyggd community-centrebebyggelse intill tunnelbanestationen. I vinkeln mellan de sammanbyggda elva- och fyravåningshusen från 1952-53 bildas torgytan som är belagd med mönsterlagd smågatsten i två kulörer och utnyttjas för torghandel och parkering. I södra delen av torgytan en från marknivån uppbyggd fontän av grå konststen med oval bassäng i ljusare konststen. Ett lövträd står infällt i konstruktionen och på bassängkanten vilar Erik Grates skulptur av en liggande kvinna i brons.

I norra änden av torget reser sig en annan kvinnofigur i brons av Grate på ett diabaspodium och vid portiken genom det höga skivhuset står en mindre bronsskulptur av den världsberömde skulptören Henry Moore. Torgytan är också möblerad med gröna bänkar, pollare av granit vid portiken och klotarmatur på svarta stolpar.

Vid det lägre husets sydostgavel trappa med omgärdande naturstensterrasseringar och räcke av svart smide med cirkelformade järnstycken. På östra sidan av den lägre byggnaden flack gräsbevuxen mark och ett parti med berg i dagen, berså och ett antal träd.