Stäng fönster Stockholm kn, ISPRINSESSAN 3 M.FL.

Beskrivning

Lamellhuskvarter om sju lamellhus i kvarteret Slalombacken 1 samt Isprinsessan 3. Husen är uppförda på 1950-talet och ingår i ett större sammanhängande område i östra Västertorp, med snarlika lamellhus ritade av den finska arkitekten Martta Ypyä för HSB. Huset i Isprinsessan 3 är en svagt böjd lamellhuslänga placerad på en bergsrygg längs Slalomvägen. Mot öster gränsar fastigheten till kompletteringsbebyggelse från 1990-talet. En asfalterad gångväg samt förgårdar med buskplanteringar finns på husets östra sida. I Kvarteret Slalombacken är husen placerade längs gatorna så att två stora gårdar bildas. Marken är kraftigt kuperad och bergig och har karaktär av naturmark med en stor mängd tallar, resliga ekar och mindre lövträd. På den västra gården finns en lekplats. Flera naturstentrappor med handledare av svart rundjärn finns på de kuperade gårdarna. en är synligt vida omkring. Lamellhuset (husnummer 7), i kvarterets nordöstra hörn är ingår i torgbildningen i kvarteret Paråkaren 1.