Stäng fönster Stockholm kn, SAMSÖ 1 KVICKENTORPSSKOLAN

Beskrivning
Högstadieskola i norra Farsta, på gränsen till Hökarängen, uppförd 1968-72. Skolans två byggnader ligger delvis inbäddade i sparad naturmark men bildar också väggar åt gångstråk och öppna gräsytor som går ända in till fasader. Norr om huvudbyggnaden asfalterad parkering och betongterrassering med galvat räcke och buskage. Asfalterad yta och terrassering för angöring till skolkökets lastkaj. Tre ekar markerar uppfarten till den asfalterade skolgården och en rad oxlar inramar skolgårdsentrén. Skolgården har under 2004 delvis omgestaltats i samråd med skolpersonalen och i norra delen finns nu vollebyollplan med gummimatta, basketplan och en plantering i asfaltytan. Två kuperade naturpartier är insprängda i skolgårdens asfaltytor. Vid gymnastikbyggnaden i söder finns en handbollsplan och oxlar samt bänkar.