Stäng fönster Stockholm kn, AXELSÖ 2 M.FL.

Beskrivning
Kvarter med 25 radhus i fem längor som utgör en del i ett större radhusområde från 1960-talets första hälft i nordvästra Farsta. Kvarteret sträcker sig längs Värmlandsvägen och angränsar i söder till en stor gräsallmänning och ett gångstråk. Ett kraftigt buskage bildar gräns mellan radhustomterna och allmänningen. Gården rymmer två staketomgärdade allmänningar med gungställning. I öster är marken kuperad med berg i dagen och här ligger tre garagelängor, samtida med radhusen. Tomterna avskiljs av spjälstaket och varierar ifråga om markbeläggning och vegetation. Några tomter har bebyggts med bodar.

Kvarteret uppfördes genom självbyggeri i Stockholms stads fastighetskontors Småstugebyrås regi. Byggnaderna är av två typer, S40 a och S42. Ritningarna stod Jon Höjer och Sture Ljungqvist för. 1977 tilläggsisolerades och bekläddes alla fasader med mexisten. Axelsö 21 har påbyggts på ett iögonfallande sätt. I övrigt har ett stort antal entréer försetts med skärmtak med svarvade pelare och sadeltak.