Stäng fönster Stockholm kn, FÅGELÖ 2 M.FL.

Beskrivning
50 radhuslägenheter i 12 radhuslängor från 1963-68 uppförda i småstugebyråns regi efter ritningar av Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Kvarteret ingår i ett större, högt beläget område med radhus av samma typ vid Rottnerosbacken. Byggnaderna är företrädesvis uppförda i souterräng och av typen S 44. Bebyggelsen följer höjdkurvorna och är radhuslängorna är grupperade i två avlånga gårdsbildningar med en påtaglig täthet. På de båda gårdarna finns staketomgärdade lekplatser. Mellan de två gårdarna finns parkeringsplatser och sju garagelängor varifrån asfalterade gångvägar leder in till gårdarnas mitt. Husens entréer är vända inåt med gräsbevuxna förgårdar och kuperade tomter utåt. Tomterna avgränsas av låga spjälstaket som ofta kompletteras med häckar. Gräsmattor förekommer på samtliga tomter och stensatta uteplatser är vanliga. Merparten av längorna har försetts med takkupor och takfönster av olika slag i samband med vindsinredningar. Flera takkupor har också byggts om till indragna vädringsbalkonger. Ursprungligen var huslängorna gråputsade. Idag är merparten av huslängorna vita.