Stäng fönster Stockholm kn, DJURÖ 2 M.FL.

Beskrivning
25 radhus från 1963-68 uppförda i småstugebyråns regi efter ritningar av Höjer & Ljungqvist. Kvarteret ingår i ett större, högt beläget område med likadana hus vid Rottnerosbacken. Byggnaderna är företrädesvis uppförda i souterräng och är av två typer, S 43 och S 44. Bebyggelsen följer höjdkurvorna och ligger i en halvcirkelform med entréer inåt och kuperade tomter utåt. Centralt ligger två samtida garagelängor. Kuperad naturmark varvas med ett flackt parti i öster med tallbevuxna gräsmattor. Tomterna avgränsas av låga spjälstaket som ofta kompletteras med häckar. Plank går ut från entréerna och avskärmar tomterna sinsemellan. Gräsmattor förekommer på samtliga tomter och stensatta uteplatser är vanliga. På trädgårdssidan har flera längor enhetliga plank och altaner och terrasseringar har gjorts för att hantera de stora nivåskillnaderna.