Stäng fönster Stockholm kn, ARABEN 1 M.FL.

Beskrivning
Klättrandes uppför en höjd i Blackeberg ligger nio lamellhus från 1950-talet, varav några sammankopplade och några i vinkel. Flera av husen har lokaler i souterrängvåningen och längst i öst finns en butiksbyggnad. Huvuddelen av husen ligger i nordväst-sydostlig riktning. Arvid Mörnes Väg löper i en slinga inne i området. Husen ligger på bägge sidor om denna. Bakom de som ligger på insidan av vägslingan bildas en innergård med asfaltsgångar, gräs, berg i dagen, sparade tallar, björkar, lönnar mm. Där finns en lekplats inhägnad av ett rött trästaket och en asfalterad grillplats i en berså. Bakom husen som ligger på utsidan av vägslingan är det skogssluttningar. Mot nordväst, väst och sydväst vidtar ett större skogsparti. Mot sydost vidtar en parkeringsplats och Björnsonsgatan. Framför och mellan husen finns rabatter, buskar, träd, granitmurar, parkeringsplatser och någon enstaka lekplats. Inom området finns två grovsophus med sadeltak täckta med enkupiga betongpannor, fasader klädda med gråmålad lockpanel och med betongsockel.