Stäng fönster Halmstad kn, KVIBILLE 26:1 KVIBILLE KYRKA

Beskrivning
Kvibille kyrka omges av en kyrkogård. Kyrkogården kringgärdas av en kallmurad skalmur som i V sträcker sig långt söderut. I S används planterade granar och buskar som mur. Trädrader löper runt hela kyrkogården.

Huvudingången är placerad i V och har en svart smidesjärnsgrind med grindstolpar av natursten. I Ö finns en mindre ingång med svart smidesgrind och grindstolpar av natursten. I sydväst finns en stigport samt bisättningsrum. Vid dessa är muren byggd med rakt huggen sten, denna del är senare tillkommen.
Stigporten har en sockel av natursten, en rundbågeformad muröppning, ett valv, och svart smidesjärnsgrind. Fasaderna är slätputsade i en bruten vit kulör. Sadeltaket är smalt och täckt med enkupigt lertegel. Högst upp sitter en vindflöjel av plåt. Gavlarna är av trä och tjärade.
Även bisättningsrummets fasader är putsade i en bruten vit kulör. Gavlarna är av trä och tjärade. På baksidan är bisättningsrummet inbyggt i marken.
Fram till kyrkan leder en gatstensbelagd gång medan det runt kyrkan samt i gravkvarteren finns grusade gångar. Gravvårdarna på den äldre delen är lagda i N-S riktning medan de i den nyare delen är lagda i V-Ö riktning. I den nordöstra delen finns en avgränsad plats avsedd för familjen Kuylenstjerna med rikt ornerade gravstenar, järnkors m.m. På kyrkogården finns träbänkar samt krukor med planterade blommor.
V om kyrkan ligger en skola klädd med locklistpanel i gul kulör och sadeltak täckt med grön plåt. I väser finns även en församlingsbyggnad som troligen uppfördes på 1980-talet.
Framför kyrkan finns en parkeringsplats belagd med grus.