Stäng fönster Stockholm kn, ROSPIGGEN 1

Beskrivning
HSB-område med två putsade lamellhus från 1995-97 i vinkel längs Björnssonsgatan. Kvarteret hör stadsbildsmässigt i hop med Svenska Bostäders samtida och av samma arkitektkontor gestaltade Skärkarlen 10 på andra sidan gatan. Förgårdsmarken längs den med oxlar kantade gatan har gemensamma drag på båda sidorna med terrasseringar, höga kantstenar och trappsteg av grå granit. Stenen är kompletterad med betongplattor och häckar samt varierad prydnadsplantering. Gården präglas helt av höga, strikt klippta häckar som avdelar marklägenheternas uteplatser, en kuperad trädgårdsodling och ett sluttande gräsparti med grill- sitt- och lekplatser.

Två större återvinningshus och förråd med grön stående träpanel och betongpannetäckt sadeltak finns i gårdens övre delar.

Norr om byggnaderna återfinns markytor med liknande karaktär som förgårdsmarken och parkeringsplatser.