Stäng fönster Vänersborg kn, TIMMERVIK 2:116

Beskrivning
Ett stort jordbruk på öppen odlingsmark som slutar ner mot Vänern. Anläggningen består av mangårdsbyggnad med trädgård, två ladugårdar, bod, smedja och en liten stuga. Mangårdsbygganden och gårdens ekonomibyggnader är uppförda vid olika tidpunkter. Den mindre ladugården som ligger på samma sida vägen som manbyggnaden är troligen samtida med denna medan den stora ladugården på motsatta sidan vägen är uppförd senare.

Den stora huvudbyggnaden vittnar om att detta nog har varit en betydande gård. Huvudbyggnaden har en representativ entré med en grind in till trädgården och en grusgång fram till dörren. I trädgården växer stora träd och buskar. Ett träd är hamlat. Den stora ladugården skiljs från manhuset av en väg. Den lilla ladugården finns bakom manhuset lite nedsänkt i en sluttning. En liten stugan ligger en bit ifrån den övriga gårdsmiljön intill en väg som leder norrut från gården.