Stäng fönster Stockholm kn, FÖRTULLAREN 1 M.FL.

Beskrivning
Radhusområde från 1953-55 med Stockholms stads småsugebyrås typhus XXV och XXVII, totalt 39 lägenheter samt tre garagelängor som är belägna i kvarteren Kunden och Representanten. Längorna med radhus i två plan och källare ligger i flackt sluttande landskapsavsnitt och de gränsar mot allmänningar och Solleftegatan. I östra delen av området går Njurundagatan in och avslutas med en vändplan. Längs vägen återfinns även ett flerbostadshus från 1950-talet och ett daghem från 1980-talet. I väster går en utlöpare av Solleftevägen in framför husen i kvareteret Provryttaren och avslutas med en vändplats.

Tomterna avgränsas i de flesta fall av häckar eller sammanhängande buskage både mot gator, allmänning och sinsemellan. Trästaket har tillkommit på några tomter. Några bodar och garage liksom altaner med skärmtak har också uppförts under åren. Entrégångar och bilplatser på tomtmark är belagda med betongplattor, grus eller öländsk kalksten.