Stäng fönster Stockholm kn, KORTRYTTAREN 1

Beskrivning
Fyrlängat flerbostadshuskvarter i gult tegel från 1950-talets mitt. Kvarteret är beläget i stadsdelen Råcksta men tillhör ett större område i Vällingby som Paul Hedqvist ritade för Svenska Bostäder. Kortryttaren omges på tre sidor av öppna grönstråk med trädkantade gångvägar. Längs Vällingbyvägen är förgårdsmarken sluttande gräsmark med rönnar. I huset som ligger längs gatan finns garage i souterrängvåningen och den asfalterade angöringsytan omges av stödmurar av granit.

I norra hörnet av fastigheten står en återvinningsbyggnad i lockpanel och betongpannetäckt sadeltak. Stora pilträd markerar ingången till gårdsytan genom en överbyggd portik. Två kraftiga pilträd står på gårdsytan tillsammans med rönnar, en syrénberså och med buskar längs fasaderna. Intill en lekplats med sandlåda och klätterställning har ett område tagits i anspråk för välordnad och omfattande trädgårdsodling. I södra delen av gården finns asfalterade parkeringsplatser längs en utlöpare av Vällingbyvägen.

I den södra bostadslamellen har två marklägenheter uteplatser belagda med röda och grå betongplattor. Gröna spaljéstaket avgränsar och ett falurött trästaket markerar gräns mot grönstråken.