Stäng fönster Stockholm kn, SKARPNÄCKS GÅRD 1:1 SKAPRNÄCKS GÅRD 1:1 (DEL AV ) LAGAPLAN

Beskrivning
Lagaplan, den kringbyggda norra delen av Bagarmossens centrum, är närmast kvadratisk. I norr och väster genomfars torgytan av granitkantade asfaltstråk. Släta betongplattor längs fasader. Den mittre torgytan är belagd med betongplattor med struktur och en schackplan med olikfärgade släta plattor. Fyra lönnar står i väster, ett prydnadsträd i nordost. I sydost ej ursprunglig kvadratisk planteringsyta med granitmurar. I norr granitbassäng med fontän och turkos och vit glasmosaik på botten. Ej ursprungliga stockholmsgröna träbänkar vid granitmur i norr. Ursprungliga armaturstolpar med två glasglober var. Rabatter längs husfasaden i söder.

Söder om Lagaplan finns en platsbildning som tillkommit då tunnelbanan lades under jord åren runt 1990. År 2003 genomfördes en spektakulär förändring av platsen genom konstnären Dan Wolgers och NOD landskapsarkitekter. Tongivande är en kulle täckt med konstgräs och en rosa skulptur som har fått folknamnet "Prinsesstårtan."
Av tillfällig karaktär är uteservering i trä vid restaurang på västra sidan av torget och stånd för torghandel.