Stäng fönster Stockholm kn, KRYSSTAKET 7 BÄCKAHAGENS SKOLA

Beskrivning
Anläggningen utgörs av Bäckahagens skola. Den är uppförd i rött tegel under slutet av 1950-talet efter ritningar av arkitekten David Dahl, i regi av Stockholms folkskoledirektion. Under 1960-talet kompletterades skolan med en byggnad som sluter skolgården i nordost, gymnastikbyggnad och fem provisoriska skolpaviljonger nordväst om gymnastikbyggnaden, skolpaviljongerna är numera är rivna. 1994 uppfördes och ersatte en skolpaviljong i mitten av skolgården. Skolans byggnad för vaktmästare ligger sydost om skolan. Asfalterad mark gällande direkt intill byggnaderna och skolgården, annars är det väl tilltagen bevarad skogsmark som omgärdar skolan.
De ursprungliga skolbyggnaderna har fått förändrad karaktär och då främst genom att fönstren ytterbågar har försetts med plåt och att entrédörrarna är bytta.