Stäng fönster Stockholm kn, FÄRGFILMEN 1 M.FL.

Beskrivning
GULSKIVAN: Stort flerbostadshuskvarter i kraftigt kuperad terräng med lamellhus i rött tegel, tre våningar höga och uppförda år 1952-53. Mot norr och öster greppar husen varandra i hörnen och sluter kvarteret hitåt, endast överbyggda portiker medger passage. I söder ger ett bergsparti slutenhet. Gården nås från en tillfartsväg i väster och med en trappa mellan två hus i öster.

Gården har en kraftigt kuperad del med sparad naturmark och en böljande del med gräsmattor. Mitt på gården finns ett daghem från 1950-talet, ett sophus och en lekplats med granitmurar.

FÄRGFILMEN: Norr om huset kuperad skogsmark mot Trollesundsvägen. Vid gavel mot nordost parkeringsplats framför butikslokal (i november 2005 fastighetsmäklare).

Samtliga byggnader ligger utmed Björksundsslingan och gatumiljön är i norr och öster karakteristisk där den slingrande och stigande vägen kantas av regelbundet planterade prydnadsträd och gräsytor eller parkeringsplatser. Prydnadsbuskar längs fasader. Vid Gulskivans norra hörn platsbildning med granitmurar framför lokaler.