Stäng fönster Stockholm kn, KORNISCHEN 1 M.FL.

Beskrivning
16 lamellhus från slutet av 1950-talet med huvudsakligen bevarad ursprunglig karaktär. Byggnaderna ligger i en sydvästsluttning mot Mälaren och byggnaderna på fastigheterna Kornischen 1, Tornkammaren 1 och Marmorbordet 1 ligger alldeles intill strandkanten. I kvarteret Triglyfen är byggnaderna nummer 6 och 7 sammanlänkade av en med liggande gul fasspontpanel klädd länga i en våning och källare, som urprungligen innehöll lekskola. Längan har tvåluftsfönster av vitt trä och en glasad lackad port med brett sidoljus. Genom längan, intill hus nr 6, leder en portik. Mellan husnr 4 och 6 ligger ett garage med motfallstak uppburet av böjda bruna limträbalkar, i mitten uppburna av mot basen avsmalnande betongelement. Fasader av beigt skivmaterial, betongsockel och bruna panelparportar. Inom anläggningen finns granitmursterrasseringar och -trappor med svarta smidesräcken. Lägenheterna mot stranden har uteplatser på en granitmursterrass med ett brunt trästaket. Uteplatserna skiljs åt av bruna träplank. Vissa har byggt skärmtak över en del av uteplatsen och vissa har byggt uterum.