Stäng fönster Stockholm kn, VINKASTEN 2

Beskrivning
Flerbostadskomplex från mitten av 1950-talet som ingår i den relativt enhetliga bebyggelsen i kvarteret Vinkasten, centralt beläget i Hässelby strand. Kvarterets bebyggelsemönster karakteriseras av lamellhus i fyra våningar längs Persikogatan och hoplänkade vinkelställda skivhus i sju och åtta våningar.

Gården som bildas i väster är öppen och vetter mot ett parti sparad naturmark. En gångväg avskiljer kvartersmarken från den kuperade naturmarken. Invid gångvägen står sparade naturträd medan det närmare byggnadskropparna planterats lövträd. På den grästäckta gårdytan finns en av grönt trästaket omgärdad lekplats med gung- och klätterställning samt sandlåda. Asfalterade vägar längs fasaderna.

Norr om skivhuset är marken asflaterad och nyttjas för parkering och angöring till bottenvåningens garage. En häck avskiljer parkeringsytan från en sluttande grässlänt.

Förgårdsmarken mot Aprikosgatan är öppen och några parkeringsplatser är infällda i gräsytan. Ramper av sträckmetall löper från trottoar till sopluckor i det lägre husets bottenvåning. I samma hus sydöstra hörn ligger en wokrestaurang som har en liten uterservering innanför trästaket.