Stäng fönster Stockholm kn, VINKASTEN 4

Beskrivning
Flerbostadskomplex från mitten av 1950-talet som ingår i den relativt enhetliga bebyggelsen i kvarteren Vinkasten och Köksgården, centralt belägna i Hässelby strand. Kvarterens bebyggelsemönster karakteriseras av lamellhus i fyra våningar längs Persikogatan och hoplänkade vinkelställda skivhus i sju och åtta våningar.

Vinkasten 4 rymmer det lilla grannskapets butikslänga som vetter mot Maltesholmsskolan. Byggnaden i en våning skjuter ut norrut från skivhuset. Norr omskivhuset står två garagelängor i trä medan den södra gården vetter mot en parkeringsyta.

Byggnaderna har ändrats genom byte av balkongräcken, ombyggnad av piskaltan till bostadsrum och målning av delar av de ädelputsade fasaderna.