Stäng fönster Stockholm kn, FRISYREN 2 FRUÄNGENS SKOLA

Beskrivning
Fruängens skola med putsade byggnader från mitten av 1950-talet är grupperad kring en stor, kuperad skolgård med stora partier berg i dagen och passeras i såväl öster som väster av gångvägar mellan Fruängens centrum och stadsdelens södra kvarter. Gångvägarna går i parkmark som delvis är starkt kuperad med berg i dagen, grässlänter samt barr- och lövträd. I söder sluttar skolgården kraftigt mot en staketomgärdad elvamannaplan med grus. I sluttningen ned går trappor av granit med svarta järnräcken. Samma typ av trappor förekommer på flera håll men det finns även senare typ av trappor med granitskivor och svarta stålräcken, ofta kombinerade med betongramper vid entréer.

Ursprungliga rundjärnsräcken finns runt några av de buskplanteringar som förekommer på skolgårdens östra del. Vid gymnastikhallen i söder finns krysstagade blå träräcken.

Skolgården rymmer flera klätterställningar, gungor, lusthusliknande sittplatser, basketkorgar och grupper av bänkar.

Vid köks- och matsalsbyggnaden längst i norrr finns parkeringsplatser.

I söder, vid hus nr 2 sydspets, ligger en fritidsbyggnad av standardmodell från slutet av 1970-talet.