Stäng fönster Stockholm kn, TURNYREN 1 M.FL.

Beskrivning
Radhusområde från 1980-talets första hälft på höjd i södra Fruängen, på gränsen till Huddinge. De sammanhållet gestaltade radhusen med träfasader finns i tre varianter; ett, två plan eller en våning med souterrängvåning. De är grupperade kring en allmänning med sparad, bergig naturmark. Orörd naturmark omger området åt alla väderstreck utom i nordväst där tillfartsvägen med garage och p-platser i kvarteret Kjorteln ligger. Mot skogsslänterna är tomterna terrasserade med betong eller slipers. På entrésidorna ges tomterna en avkiljd karaktär med hjälp av bodar, staket och häckar.

Centralt i området finns en avfalls- och förrådsbyggnad samt en lekplats med gungställning.

Byggnaderna har ändrats genom upptagning av fönster i vissa gavlar och utbyte av entrédörrar i några fall. Men farmförallt gjordes ett omfattande ändringsarbete då husen var nybyggda 1985 - fleratlet byggnader försågs då med förstukvistar och många fick balkonger.

Garagebyggnaderna är uppförda med fasader av stående gråmålad träpanel och har pulpettak täckta med svart korrugerad plåt.