Stäng fönster Stockholm kn, GYLLENE RATTEN 2 M.FL. GYLLENE RATTEN

Beskrivning
F d motellet Gyllene Ratten från mitten av 1950-talet är beläget alldeles intill E4-E20 Södertäljevägen. Bebyggelsen består av två motellrumslängor från 1950-talet, en samtida restaurangbyggnad och en liten skolbyggnad från samma tid. I början av 1970-talet kompletterades anläggningen med en högre länga med motellrum, kiosk och motionslokaler.

På fastigheten fanns vid inventeringstillfället i mars 2006 tre barackbyggnader från anläggningens tid som flyktingbostäder på 1990-talet. En av byggnaderna monterades ned vid besöket.

Motellängorna är belägna i den västra delen av anläggningen som i väster avslutas av en poppelrad. Mellan längorna finns vid sidan av en angöringsväg till den västra längan även kuperad naturmark med tall, ek och andra lövträd samt planterade rosbuskar. Det kuperade markavsnittet bort mot 1970-talshuset upptas helt av naturmark med berg i dagen.

Fastighetens nordvästra hörn är plankomgärdat med en grind mellan motellänga och restaurangbyggnad. Mot Södertäljevägen är marken asfalterad. Längs Lotta Svärds gränd finns en grässlänt med planterade lövträd.