Stäng fönster Stockholm kn, BAHYTTEN 2 M.FL.

Beskrivning
Småhusområde med parhus och kedjehus från mitten av 1960-talet. Områdets ursprungliga karaktär är huvudsakligen bevarad trots mindre förändringar på många av husen. Vanliga förändringar är utbytta entréportar, tillbyggda öppna förstugor och tillbyggda verandor. Mer ovanligt förekommande förändringar är utbytta fönster och tillbyggda balkonger. Anläggningen innehåller tre hustyper. Typ 1 (Schäferhatten 2-13, 30-37 & 40-44) är ett parhus i två våningar. Vissa är sammanlänkade till kedjehus, andra inte. Typ 2 (Klockhatten 17-23, 35-39, Schäferhatten 14-20, 25-29 & 38-41) är ett kedjehus i en våning med souterrängvåning. Typ 3 (Bahytten 2-13, Klockhatten 2-16, 24-34, 40-44, Schäferhatten 21-24 & 42-46) är ett kedjehus i en våning med inredd vindsvåning. Parhusen Schäferhatten 2-11 har egna garage på tomten, med flackt sadeltak och vita fjällpanelfasader. Övriga har förråd med flackt pulpettak och vita fjällpanelfasader. Dessa får parkera sina bilar i gemensamma garagelängor med pulpettak klädda med sinuskorrugerad plåt, fasader av betongelement med frilagd ballast och vipportar klädda med röd trapetskorrugerad plåt. Garagelängorna är placerade i utkanten av området, där det också finns p-platser. I kvarteret Schäferhatten finns en innergård med en lekplats, gräs, träd, bänkar, buskar och låga trästaket. Mellan kvarteret Bahytten och kvarteret Klockhatten finns en stor gräsbevuxen allmänning med en grusad bollplan.