Stäng fönster Stockholm kn, SÄDESKORNET 18 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen utgörs av en radhuslänga som ingår i ett större område med radhuslängor om tre till sex hus. Gällande radhuslänga uppvisar en enhetlig ursprunglig karaktär i jämförelse med resten av områdets längor. Husen uppfördes i början av 1960-talet efter ritningar av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist för Stockholms stads fastighetskontors Småstugebyrå. Området är lokaliserat i den västra delen av stadsdelen och gränsar till ett större bevarat skogsparti.
Områdets radhus finns i typerna S 40; bh, ch, v, av och s 42 h. Husen är anpassade efter terrängen och i mitten finns ett bevarat kuperat naturparti. Gemensamt är förskjutna plan om en våning och en souterräng. Balkongerna vetter åt väst, vissa mot gata och andra mot egen tomt. Entréerna har kopparklätt skärmtak bärandes av järnstolpar, enstaka hus har byggt om och ut entrén.
Majoriteten av husen har tilläggsisolerats med kalksandstenstegel. Ursprungligt fasadmaterial var slammad puts, gavlarna har kvar sitt ursprungliga röda fasadtegel. Framför och/eller bakom husen finns uteplatser och förträdgårdar som individuellt har utformats under årens gång med olika tillägg, planteringar, bodar mm.
In i och runt området går en väg varmed gemensamma garagelängor är placerade.