Stäng fönster Stockholm kn, HÖSTSÅDDEN 1 M.FL.

Beskrivning
Större flerbostadshusområde från senare delen av 1950-talet som följer tunnelbanans sträckning i Hagsätra i nordvästlig-sydostlig riktning. Områdets skivhus i sju och åtta våningar ligger uppradade längs eller tvärs spåret, på dess västra sida. I väster avgränsas området av parkremsor längs Huddingevägen.

Planformen är öppen med tydlig hus i park-karaktär. En gångväg löper genom området och bilparkering, som görs på mark, är separerad från lekytor. Ofta avskiljer en lokalgata parkeringsytorna från gårdsytor mellan husen. Kuperade delar med berg i dagen förekommer, liksom naturstensterrasseringar men i huvudsak domineras området av gräsytor med sparade ekar.

De likartade byggnaderna är relativt korta då de är tvärställda tunnelbana och Huddingevägen men de två längsgående husen är betydligt längre. De två husen längst inorr, Struthatten 4, uppfördes 1965 i en till de befintliga husen likartad form och gestaltning med den skillnad att de är loftgångshus.

Byggnaderna genomgick en omfattande renovering under senare delen av 1990-talet och inledningen av 2000-talet med målning av den ursprungliga ädelputsen, tilläggsisolering av gavlarna, byte av fönster, fönsterbröstningars eternit mot skivmaterial, byte av balkongräcken, beklädnad av takfot med plåt samt i några fall utbyte av portar och lägenhetsdörrar på loftgångshusen.

Områdets panncentral och centraltvättstuga i kvarteret Höstsådden rymmer numera ett snickeri och en mataffär och har ändrats genom målning av fasaderna samt utbyte av fönsterpartier och rivning av pannskorstenen.