Stäng fönster Stockholm kn, BABORD 4 M.FL.

Beskrivning
Babord 4 och Fören 2 bildar tillsammans en sammanhållen miljö om totalt fem flerbostadshus från 1940-talet, placerade längs Gröndalsvägen. Husen har behållit sin ursprungliga karaktär med rött tegel och original portar med tegelutkragade omfattningar samt franska balkonger med svarta smidesräcken. Balkongdörrarna har inåtgående bågar likaså badrumsfönstren. Fönster och balkongdörrar är ursprungliga. Samtliga fasader avslutas med en utkragad tegellist som sträcker sig runt hela byggnadskroppen. Husen har planterade förgårdar med prydnadsbuskar invid huskroppen, gräsmattor och lövträd. Cykelställ finns vid samtliga entréer. Markbeläggningen utgörs av asfalt, men framför huvudentréerna är marken belagd med betongsten. Parkeringsplatser och piskställningar finns inom anläggningen.