Stäng fönster Stockholm kn, CHARLOTTENDAL 5 M.FL.

Beskrivning
Fyra sammanbyggda lamellhus i fyra våningar från mitten av 1930-talet i funktionalistisk stil. Husen är placerade längs Gröndalsvägen och markerar genom sin täta kvartersbebyggelse infarten till Gröndals centrum. Det vinkelbyggda huset i längans mitt inrymmer en matbutik som byggdes till med en låg affärslänga vid mitten av 1980-talet. Mot väster finns en asfalterad gård som vetter mot en kraftig brant i väster. I anläggningen ingår även flerbostadshuset i kvarteret Ratten 14 som är ritat av samme arkitekt och uppfört samtidigt som husen i kvarteret Charlottendal.
Ursprungligen var husen putsade i en roströd kulör men putsades vid mitten av 1980-talet i en blekt gul kulör. Huslängan har förändrats till sin ursprungliga karaktär genom omfärgning, utbyte av fönster, balkongräcken, tilläggsisolering av gavlar samt tillbyggnad av butikslokalen.