Stäng fönster Stockholm kn, BLOMMENSBERGSSKOLAN 3 M.FL. BLOMMENSBERGSSKOLAN

Beskrivning
Skolanläggning från 1900-talets början, väster om sjön Trekanten i stadsdelens södra utkant. Mot öster avgränsas skolområdet av Blommensbergsvägen, i norr av en skogsbeväxt bergsrygg och i väster av Essingeledens bropelare. En säckgata skär genom anläggningen i öst-västlig riktning och avslutas i en vändplan. Från vändplanen utgår en gångväg till Vinterviken. Skolans huvudbyggand, från 1920-talets början, ligger på tomtens södra del. Den vinkelbyggda skolan inramar en asfalterad skolgård med en basketplan mot väster. Framför skolan finns en rundel med buskar och en flaggstång. Vid inventeringstillfället ställdes en prefabricerad barack i två våningar upp längs med den norra flygeln.
Norr om skolbyggnaden på fastigheten BLOMENSBERGSSKOLAN 4 ligger en panelklädd trävilla från 1800-talets andra hälft som på 1890-talet byggdes om till skola. Byggnaden ligger på en staketomgärdad gräsbevuxen gård med stora lövträd däribland lind. På anläggningens norra del ligger lärarbostaden från 1908 och matsalsbyggnaden från 1945. Lärarbostaden ligger inbäddad i lummig grönska på en flack gräsbevuxen tomt. Lindar kantar en asfalterad uppfart.